זכויות רפואיות
ייתכן ומגיע לכם הרבה כסף! חייגו עכשיו 5520* או השאירו פרטים ונחזור אליכם

שבר בקרסול – תאונת עבודה

רצף ופועל בניין יליד 1982 נפגע בקרסול במהלך עבודה באתר מעיינות השרון, ב-14 ביולי 2017. בית משפט השלום בכפר סבא העניק לו ב-5 בפברואר 2021 פיצוי כספי נכבד של 135,000 ש"ח וכן שכר טירחת עורך דין על סך 32 אלף ש"ח.


פועל בניין נפגע בתאונת עבודה והחליט לתבוע את חברת הביטוח הראל, חברת שטאנג בניה והנדסה (הקבלן הראשי ומחזיק המקרקעין), וכן חברת עמנואל ג' נכסים בע"מ (המעביד בפועל). השופטת רחל קרלינסקי קבעה כי בעקבות התמוטטות ערימת חל אל תוך תעלה בה עבד, לא ניתן לייחס לעובד כל אשם – וכי נותני ההוראות לביצוע העבודה התרשלו ולכן חשפו אותו לסיכון משמעותי.

מדובר בתעלה בעומק של כ-4 מטרים, אורך 15 מטרים ורוחב 6 מטרים. ערימת חול שהתמוטטה פנימה גרמה לקרשים להתנתק. רגלו הימנית נלכדה בחול, ספגה חבטה וכך נשברה. גם רגלו השמאלית נפגעה מעוצמת הפגיעה. החול כיתר את הנפגע עד מותניו. הפועלים האחרים במקום חילצו את הנפגע מן החול והוציאו אותו באמצעות סולם. בזמן התאונה, לא נכח מנהל עבודה במקום.

בית המשפט הטיל את האחריות לתאונה על הנתבעות, ולא על הפועל. השופטת קרלינסקי ציטטה את הכלל לפיו "על עובד שפעל במסגרת הסיכון שיצר המעביד עקב התרשלות האחרון והפרת חובות המוטלות עליו על פי דין, לא יוטל אשם תורם".

בבית החולים "הלל יפה" בעיר חדרה אובחן שבר בקרסול. הצוות הרפואי ביצע קיבוע בסד גבס. לאחר מכן עבר הנפגע ניתוח ועבר קיבוע פנימי של שבר הקרסול ברגל ימין. כעבור שלושה ימי אשפוז, שוחרר עם קיבוע גבס ללא דריכה במשך חודשיים. לאחר הסרת הגבס, הלך בעזרת קביים והחל בטיפולי פיזיותרפיה.

נכות צמיתה של 19% נקבעה על ידי ד"ר קלגנוב, מומחה מטעם התובע – בגין הגבלה ניכרת בתנועת הקרסול. שלא במפתיע, המומחה של הנתבעות (ד"ר קליגמן) קבע נכות נמוכה בהרבה: 5% עקב "הגבלה קלה" בטווח תנועות הקרסול.

בית המשפט מינה מומחה מטעמו (ד"ר טננבאום), שקבע נכות לצמיתות של 10%. נקבעה גם נכות זמנית של 100% מיום תאונת העבודה לתקופה של שלושה חודשים, ומשם 30% נכות ל-3 חודשים נוספים. ד"ר טננבאום קבע כי השברים התחברו באופן מלא, אך קיימת הגבלה ביכולת לבצע מאמץ בעמידה ממושכת, הליכה מרובה ופעילות גופנית.

לטענת הפועל שנפגע, המגבלות שנותרו לו עקב התאונה למעשה מונעות ממנו להשתלב בעבודת בניין ותשתיות כפי שעבד לפני התאונה. הנפגע העיד כי עליו לפרנס את משפחתו, הכוללת 5 ילדים. עם זאת, בחקירתו התבררה כי הוא מצא עבודות בלתי סדירות, בעיקר בשטחים. לכן העריך בית המשפט את הפגיעה בכושר ההשתכרות שלו ב-20% לפחות.

בית המשפט העריך את שכרו הממוצע של התובע על כ-4,500 ש"ח לחודש, בין השאר מפני שהתקשה להציג תלושי שכר על עבודה בלתי-סדירה שמצא בשטחים. לכן, בפסק הדין נקבע ראש נזק בסך כולל (עבר+עתיד) בסך של 155,000 ש"ח. על כך התווספה "עזרת הזולת" בסך 30 אלף ש"ח, הוצאות רפואיות של 5,000 ש"ח ופיצוי כאב וסבל בסך 40 אלף ש"ח.

מכל הסכומים שלעיל, המגיעים ל-230 אלף ש"ח, ניכה בית המשפט את תגמולי הביטוח הלאומי בסך כולל של 95 אלף ש"ח. כך הגיע פסק הדין, בסיכום הדברים, לפיצוי כולל ע"ס 135,000 ש"ח. לצד פיצוי זה, נקבעו הוצאות אגרה ושכ"ט עו"ד בסך של 32,000 ש"ח נוספים.

פסק הדין ניתן ע"י השופטת קרלינסקי (שלום כ"ס) ב-5 בפברואר 2021, בהיעדר הצדדים.

שם ההליך ומספר התיק: ת"א 53584-11-18 פלוני נגד הראל.


קריאה נוספת – תאונות עבודה

 

נפגעתם בתאונת עבודה? צרו קשר עם זכותי ונסייע לכם לקבל פיצוי כספי.

 

צרו קשר

אולי מגיע לך הרבה כסף!

מלא פרטיך ונחזור אליך בהקדם