ביטוח סיעודי
מה זה ביטוח סיעודי?
לאדם במצב סיעודי, הסיוע הממשלתי המרכזי מגיע מביטוח לאומי ומשרד הבריאות, במידה והאדם עבר מבחני תפקוד והכנסה. אך לאחר שמיצה את זכויותיו מהמוסדות הממשלתיים הללו, סיוע כלכלי נוסף, מעבר לאמצעים האישיים של האדם ומשפחתו יכול להגיע רק מביטוח דרך חברות הביטוח או ביטוח דרך קופות החולים. ביטוחים אלה הינם בסיסיים בלבד ולא מהווים מענה מספק שעונה על כל צרכי המבוטח.
הביטוח הסיעודי הינו פוליסת הביטוח אשר אדם משלם מדי חודש על מנת שחברת הביטוח תשתתף באשפוז סיעודי או טיפול סיעודי במידת הצורך.
בעבר, הביטוח הסיעודי נמכר על ידי חברות ביטוח פרטיות באמצעות קופות החולים, באופן פרטי, או באופן קבוצתי דרך חברה או ועד עובדים. ב-2014, עקב סירוב של חברות ביטוח להמשיך ולבטח גימלאים, בוטלה על ידי המפקח על הביטוח במשרד האוצר האפשרות לקנות ביטוח סיעודי קבוצתי, ונותר הביטוח האישי בלבד – ביטוח דרך קופת חולים או ביטוח פרטי.
במידה ואדם נהפך לסיעודי והוא מבוטח, חברת הביטוח שלו אמורה לשלם לו ולמשפחתו בהתאם. הבעיה נוצרת כאשר חברת הביטוח מנסה להתחמק מתשלום, ומערימה קשיים בירוקרטיים ומשפטיים על המבוטחים ובני משפחותיהם שפעמים רבות מרימים ידיים ומתייאשים, ולכן לא מקבלים את התשלום המגיע להם.
חברות ביטוח רבות מחפשות דרכים מפולפלות על מנת להימנע מתשלום ולגרום לביטול תביעת הביטוח. מבחינת אותן חברות, הדבר הגרוע ביותר שיכול לקרות להן הוא שהן יאלצו לשלם את הסכום המלא מתוקף הפוליסה. לכן, נציגי החברות פיתחו טכניקות כיצד ניתן להימנע מתשלום – מצב שקורה בעיקר כאשר משפחת האדם הסיעודי מנסה לתבוע אותן בעצמה, ללא עזרת בעלי מקצוע מנוסים.
מבחינת חברות הביטוח, המצב "הטוב ביותר" שיכול לקרות הינו שהמבוטח ימות בטרם תביעתו תתברר, וכך הן לא ייאלצו לשלם דבר. זה אולי נשמע נורא, אבל לעתים זו האמת המרה. על מנת שתוצאה איומה זו תתרחש, חברות הביטוח לעתים מעמידות דרישות מגוחכות ובלתי-הגיוניות בפני המבוטח ומשפחתו, כל זאת במטרה להכשיל את תביעתם בכל דרך אפשרית.
לכן מומלץ למבוטח ומשפחתו להימנע מלהגיע לבית משפט, מאחר ושם התביעות מתעכבות אפילו יותר – ההליך יכול להימשך שנים ארוכות, ולהסתיים אף אחרי שהמבוטח כבר נפטר, למרבה הצער ומפח הנפש.
מיהו אדם המוגדר סיעודי?
אדם הנמצא במצב "סיעודי" מוגדר:
- מי שאינו יכול לבצע בכוחות עצמו חלק מהותי מפעולות היומיום; לרוב כשאינו מסוגל לבצע לפחות שתיים (2) מתוך שש (6) הפעולות היומיומיות: לקום ולשכב, להתלבש ולהתפשט, להתרחץ, לאכול ולשתות, לשלוט על הסוגרים, ניידות. במילים אחרות, מי שתלוי באחרים כדי לעבור את היום בשלום.
- מי שזקוק להשגחה בשל מחלה, זמנית או קבועה
- תשוש נפש – אדם הסובל מבעיה קוגניטיבית משמעותית כגון זיכרון או התמצאות (לא רק קשישים)
אז למה זכותי?
במידה וחברות הביטוח מערימות עליכם קשיים ולא משלמות לכם את מה שמגיע לכם, "זכותי" פה על מנת לעזור. צוות המומחים של "זכותי" כולל בעלי מקצוע רבים ומגוונים החל מרופאים ועד לאנשי ביטוח, ועזר לעשרות אלפים לקבל את מה שמגיע להם מהביטוח ומהרשויות.
מומחי "זכותי" בקיאים בדרכי ההתנהלות של חברות הביטוח ופקידי התביעות, ולכן הם בעלי הסיכוי הטוב ביותר לעזור לכם לקבל את הכסף וההטבות המגיעים לכם ולבני משפחותיכם, והמוסמכים ביותר לבנות לכם תיק רפואי שישפר משמעותית את סיכויי ההצלחה שלכם מול חברות הביטוח הגדולות, המנוסות והערמומיות.
אנחנו יכולים לעזור לך לקבל את הכסף המגיע לך.
חייגו 5520* מכל טלפון או צרו קשר.