חדשות ועדכונים
ייתכן ומגיע לכם הרבה כסף! חייגו עכשיו 5520* או השאירו פרטים ונחזור אליכם

מבט: טרשת נפוצה אינה מוכרת על ידי הביטוח הלאומי

יולי 15, 2015
מהדורת החדשות של הערוץ הראשון, "מבט לחדשות" בהגשת יעקב איילון, שידרה ב-14 ביולי 2015 כתבה מיוחדת על מחלת הטרשת הנפוצה בישראל, והחולים שמתקשים להשיג פיצוי כספי ראוי מן הרשויות, ובראשן המוסד לביטוח לאומי

כתבת הבריאות של הערוץ הראשון, קטי דור, הביאה את סיפורו של אריה ביטון(41), שגילה לפני 4 שנים שלקה בטרשת נפוצה. לאחר כשנתיים התדרדר מצבו, וכיום הוא מתקשה מאוד בתפקוד יומיומי. בכתבה ניתן לראות כיצד אריה אינו יכול ללכת בביתו ללא ציוד תומך.

תמונה: מתוך מהדורת 'מבט' של הערוץ הראשון, 14/7/15

על פי הכתבה, בישראל כ-6,000 חולי טרשת נפוצה. המחלה לא מופיעה בספר הליקויים של הביטוח הלאומי, ולכן נדרשים החולים להוכיח את חוסר היכולת שלהם דרך סעיפי ליקוי כלליים. כעת הוא נאלץ, בין השאר, להסתמך על בתו בת ה-10 כדי שתסייע לו בביתו, ולהיאבק מול הביטוח הלאומי כדי לקבל רכב מתאים.

נטלי חכם (24) גם היא חולת טרשת נפוצה, שסיפרה בכתבת "מבט" כיצד היתה צריכה להיאבק כדי לקבל קצבת נכות. הועדות הרפואיות לא הכירו בכך שקיימת חולת טרשת נפוצה בגיל כה צעיר. יום המודעות הבינלאומי לטרשת נפוצה חל ב-27 במאי, מדי שנה. אך בשאר ימי השנה הנושא נדחק לשוליים.

הביטוח הלאומי מסר בתגובה לכתבה כי 80% מן החולים בטרשת נפוצה אכן מוכרים כנכים, ורק בשלבי המחלה הראשוניים הם אינם זכאים לזכויות. חשוב לציין כי יש חולי טרשת נפוצה רבים המצליחים לנהל אורח חיים תקין, למרות המחלה.

האגודה הישראלית לטרשת נפוצה, שהוקמה ב-1976, תומכת בכ-30 אלף משפחות של חולי טרשת נפוצה בארץ. לדברי האגודה, שיזמה את הדיון בוועדת הבריאות של הכנסת, " החולים המגיעים לדיון זה ומייצגים אלפי חולים אחרים מבקשים מהמחוקק להחליט על פעולות אופרטיביות הקשורות למשרדי הממשלה הרלוונטיים כמו: ביטוח לאומי, שיכון, רווחה ובריאות, פעולות שיביאו לשיפור איכות חיי החולים באופן מידי".

הדרישה מן המדינה היא פשוטה: להכניס את הטרשת הנפוצה אל רשימת הליקויים המוכרים של המוסד לביטוח לאומי. ספר המבחנים לנכות כללית ונפגעי עבודה מכיל בתוכו רשימה ארוכה של ליקויים ומחלות, והאחוז הרפואי הנקבע עבורם על פי חוק. בדצמבר 2014 עודכן, למשל, סעיף הליקוי בנושא סוכרת.

קריאה נוספת

חליתם במחלה כרונית? אם תפקודכם נפגע עד כדי פגיעה בפרנסה, צרו קשר עם חברת "זכותי" ונסייע לכם לטפל בזכויותיכם.

תוכלו גם להתקשר 5520* מכל טלפון, כדי לבדוק זכאותכם.

צרו קשר

אולי מגיע לך הרבה כסף!

מלא פרטיך ונחזור אליך בהקדם