זכויות רפואיות
ייתכן ומגיע לכם הרבה כסף! חייגו עכשיו 5520* או השאירו פרטים ונחזור אליכם

נכה נזקק

מיהו נכה נזקק? ומה ההבדל בינו לבין דרגות נכות אחרות?

לפי תקנות הביטוח הלאומי העוסקות בקביעת דרגת נכות לנפגעי תאונות עבודה ומחלות מקצוע, נפגע עבודה שקיבל דרגת נכות זמנית או מוגבלת, ונקבע כנפגע שאינו יכול לעבוד ולהתפרנס בעקבות הפגיעה בעבודה על ידי ועדת הרשות של ביטוח לאומי, יוכר כנכה נזקק.

מעמד "נכה נזקק" נועד לדאוג לנפגעי עבודה שלא יכולים לעבוד לתקופה זמנית, אבל הסתיימה התקופה שבה היו זכאים לקבל דמי פגיעה, ולאחר סיום תקופה זו, הם עדיין לא יכולים לעבוד ולהתפרנס. מעמד נכה נזקק מקנה לנפגעי עבודה בעלי נכות זמנית את הזכות לקבל גמלה בשיעור של 100%.

נפגע עבודה המוכר כנכה נזקק, זכאי לגמלת נכה נזקק למשך ארבעה חודשים. בסיום התקופה, אפשר להגיש תביעה נוספת להארכת הגמלה, בתנאי שהקריטריונים לקבלת גמלת נכה נזקק עדיין מתקיימים: נפגע עבודה בעל נכות זמנית או מוגבלת, שאינו יכול להתפרנס בעקבות פגיעה בעבודה.

ועדת הרשות, השייכת למוסד לביטוח לאומי, קובעת מיהו נכה נזקק לפי הקריטריונים המוזכרים לעיל. ועדה זו מורכבת משלושה בעלי מקצוע: רופא מוסמך, פקיד שיקום ועובד הביטוח הלאומי. תפקיד הועדה הוא להגיע להחלטה לאחר שלקחה בחשבון את כל השיקולים (שיקולים רפואיים ותעסוקתיים) ולנמק בהיגיון את החלטתה.

במידה שדחתה ועדת הרשות את הבקשה לקבלת גמלת נכה נזקק, יכול התובע להגיש ערעור לבית הדין לעבודה, המוסמך לבקר את החלטת הועדה. בית הדין לעבודה יכול לקבוע שההחלטה של ועדת הרשות לא הייתה סבירה, לא נומקה כראוי ולא כללה את כל השיקולים ההכרחיים. במקרה כזה, החלטתה של הועדה לא תקפה, ויהיה עליה לבדוק מחדש את הבקשה.

נפגע עבודה בעל נכות זמנית שהסתיימה תקופת התשלום של דמי הפגיעה ומעוניין להיות מוכר כנכה נזקק, יכול להגיש תביעה לועדת הרשות על ידי מילוי טופס 279.


 

צרו קשר

אולי מגיע לך הרבה כסף!

מלא פרטיך ונחזור אליך בהקדם