ניוון שרירים – המחלה והפיצוי

ייתכן ומגיע לכם הרבה כסף! חייגו עכשיו 5520* או השאירו פרטים ונחזור אליכם

טרשת אמיוטרופית צידית (באנגלית: Amyotrophic Lateral Sclerosis או בקיצור ALS) היא מחלת ניוון שרירים נדירה וחשוכת מרפא, המתחילה בסימני חולשה, מחריפה לכדי שיתוק ומסתיימת בחלק מן המקרים במוות. ניוון שרירים מכונה לעיתים "מחלת לו גריג" על שם שחקן בייסבול אמריקאי שנפטר מהמחלה ב-1941.

גורמים

ניוון שרירים משפיע על תאי העצב אשר שולטים בתנועות שרירים מרצון כגון הליכה ודיבור (נוירונים מוטוריים). ניוון שרירים גורם לנוירונים המוטוריים להידרדר בהדרגה, ולאחר מכן למותם. נוירונים מוטוריים משתרעים מהמוח ועד חוט השדרה לשרירים בכל הגוף. כאשר נוצר נזק בנוירונים המוטוריים, הם מפסיקים לשלוח מסרים לשרירים, כך שהשרירים לא יכולים לתפקד. ניוון שרירים עובר בתורשה ב -5% עד 10% מהאנשים.

למרות זאת, הסיבה לניוון שרירים  אינה ידועה, ומדענים עדיין אינם יודעים מדוע ALS פוגע באנשים מסוימים ולא באחרים. עם זאת, עדויות מדעיות מצביעות על כך שגם לגנטיקה וגם לסביבה יש תפקיד בניוון הנוירון המוטורי ובהתפתחות מחלת ה-ALS.

גורמים גנטיים

בשנת 1993, מדענים במכון הלאומי להפרעות נוירולוגיות ושבץ מוחי (NINDS) גילו כי מוטציות בגן SOD1 קשורות במקרים מסוימים של ALS משפחתי. מאז זוהו יותר מעשרה מוטציות גנטיות נוספות, רבות באמצעות מחקר הנתמך על ידי NINDS.

גורמים סביבתיים

כיום חוקרים את ההשפעה של גורמים סביבתיים, כמו חשיפה לגורמים רעילים או זיהומיים, וירוסים, טראומה פיזית, תזונה וגורמים התנהגותיים. מחקר מתמשך עשוי להראות כי גורמים מסוימים מעורבים בהתפתחות המחלה או בהתקדמותה.

סימפטומים

הסימפטומים הראשונים של המחלה הינם לרוב בלתי מורגשים ולא ספציפיים, דבר שיכול לגרום לעיכוב באבחון המחלה. התופעות החשובות ביותר כוללות חולשה בשרירי הגפיים, קושי בדיבור קושי בנשימה ובבליעה.

עם התקדמות המחלה והתפשטות ניוון השרירים יש לרוב פגיעה בדיבור, בבליעה, בלעיסה ובנשימה. מכיוון שהמחלה פוגעת רק בעצבים המוטוריים, לא קיימת פגיעה בחוש הראייה, שמיעה, מישוש, טעם וריח. בנוסף, רוב החולים נשארים צלולים לאורך המחלה כיוון שלא נגרמת להם פגיעה קוגניטיבית.

טיפול ב-ALS

כיום לא קיים עדיין טיפול אשר יכול להפוך נזק לנוירונים מוטוריים או לרפא ניוון שרירים. עם זאת, קיימים טיפולים אשר יכולים לעזור לשלוט בסימפטומים, למנוע סיבוכים מיותרים ולהקל על החיים עם המחלה:

  • רילוזול / רילוטק: התרופה היחידה שיש לה השפעה מוכחת כמאטה את התקדמות המחלה בכמה חודשים. בדר"כ אין לתרופה זו תופעות לוואי משמעותיות.
  • (Edaravone (Radicava ניתנת ע"י עירוי תוך ורידי והוכח כי הוא מאט את הירידה בהערכה הקלינית של התפקוד היומיומי אצל חולי ALS.
  • תזונה נכונה ופעילות גופנית בשלבים המוקדמים של המחלה נמצאו כמועילים בשמירה על מצבו של החולה.

חולי ALS מאבדים את עצמאותם ופרנסתם, זקוקים להשגחה מתמדת, ומשפחותיהם נפגעות בצורה קשה. מכיוון שתוחלת החיים הצפויה של חולה ALS אינה ידועה מראש, חשוב לדאוג לכך שאיכות חייו תהיה גבוהה ככל האפשר.

רבים בישראל הסובלים ממחלת .A.L.S (סוג מסוים של ניוון שרירים), לא תמיד יודעים כיצד להתנהל מול הבירוקרטיה, כדי לקבל את מירב הפיצויים הכספיים בגין מחלה קשה זו. דרושים ידע וניסיון מקצועי כדי להתמודד מול דרישות ביטוח לאומי, "לנצח" את הפקידים ולקבל את כל הכסף המגיע לך.

צרו קשר דרך אתר זכותי או התקשרו עכשיו 5520* מכל טלפון לתיאום פגישת היכרות חינם וללא כל התחייבות. הגיע הזמן שתקבל את הכסף המגיע לך!

איך זה עובד

סובלים מבעיה רפואית, חליתם? נבחרת המומחים של זכותי הכוללת: רופאים, יועצי מס, רואי חשבון ויוצאי הביטוח הלאומי עומדת לרשותכם עד לקבלת המגיע לכם ממס הכנסה, ביטוח לאומי וחברות הביטוח.

1
פגישה ללא עלות

ניתן לקיים פגישה פרונטאלית באחד מסניפי החברה או טלפונית עם מומחה זכויות. הכל ללא עלות וללא התחייבות.

2
בניית תיק רפואי

אנו מסייעים ללקוחותינו להגיש תביעה המגובה בסיכום רפואי מקצועי וממצה המגדיל משמעותית את סיכויי ההצלחה.

3
הגשת התביעה

לאחר בניית התיק על ידי המחלקה המקצועית הכוללת: רופאים, מומחי זכויות ויוצאי הביטוח הלאומי מוגשת התביעה למוסד הרלוונטי.

4
הכנה וליווי עד הצלחה

וות המומחים שלנו ילווה את התהליך מתחילתו ועד סופו כולל דיווח שוטף, הנחיות לקראת הוועדות הרפואיות עד להצלחה.

לקוחות מספרים
מה לקוחות מספרים עלינו
צרו קשר

אולי מגיע לך הרבה כסף!

מלא פרטיך ונחזור אליך בהקדם