ועדה רפואית
ייתכן ומגיע לכם הרבה כסף! חייגו עכשיו 5520* או השאירו פרטים ונחזור אליכם

ועדה רפואית – שאלות ותשובות לדוגמא

לפניכם שאלות לדוגמא בנושא הוועדות הרפואיות של המוסד לביטוח לאומי. כל האמור בדף זה נכתב באופן כללי, ומובהר כי הוא אינו מהווה ייעוץ משפטי.   

  • אשתי עזבה את עבודתה כתוצאה מבעיות רפואיות, ושתי ועדות רפואיות קבעו לה 74% נכות. האם ישנה אפשרות שמשרד הבריאות טעו בחישוב? לידיעתי, אמורים להתחיל לחשב מהסעיף הגדול עד הסעיף הקטן.
    תשובה: סדר הסעיפים לא משנה בהכרח בחישוב משוקלל. ניתן להכפיל את היתרה שנשארה באחוזי הנכות: פעמיים 50 = 75 שלוש פעמים 50 = 82.5.
  • במהלך ועדה רפואית שבה נכחתי, הרופא לא בדק אותי פיזית, לא ביקש לראות אותי הולך, ולא בדק את מצב הפסוריאזיס שלי. מה עליי לעשות?
    תשובה: ניתן לחכות עד שיגיע הפרוטוקול מהביטוח הלאומי, כדי לראות מהי התוצאה ואיך ניתן להמשיך משם.
  • אני ממתין לזימון לוועדה רפואית בעקבות מחלה שאובחנתי בה לפני כשנה. האם אני יכול לעבוד במשרה חלקית עד הוועדה?
    תשובה: במהלך הגשת תביעה לקצבת נכות, אין איסור על עבודה. אך כדי לקבל קצבה, יש להוכיח ירידה של 50% לפחות בהכנסות.        
  • אני בן 40, ובעקבות אירוע מוחי לפני שנה קיבלתי 100% נכות זמנית. לאחרונה, הייתי בוועדה רפואית נוספת, שבה נקבעו לי 50% נכות לצמיתות. יד שמאל שלי לא מתפקדת כמו בעבר, ובנוסף אני מקבל תרופות לטיפול בחרדה ובדיכאון, והוועדה לא לקחה זאת בחשבון. האם ייתכן שיורידו לי את אחוזי הנכות?
    תשובה: במידה שהוועדה הרפואית לא לקחה בחשבון את כל הבעיות שמהן אתה סובל, ניתן להגיש ערעור ולפרט את כל הליקויים והבעיות הרפואיות שיש לך.
  • קיימת האפשרות לבקש מהוועדה הרפואית לבדוק את המקרה על פי מסמכים בלבד. האם אתם ממליצים על אפשרות זו?
    תשובה: ניתן לבקש ועדה רפואית ללא נוכחות, למשל אם הכתוב במסמכים משקף במדויק את מצבך הרפואי, או אם אינך יכול להתייצב לוועדה מסיבה כלשהי. יחד עם זאת, הוועדה רשאית לסרב לבקשה, ולזמן אותך לוועדה למרות בקשתך.
  • קיבלתי 20% נכות זמנית בעקבות מחלת מקצוע, ואני מחכה לוועדה רפואית נוספת. האם ייתכן שיחליטו להוריד לי את אחוזי הנכות? מצבי הרפואי לא השתנה, ואני עובדת פחות מבעבר.
    תשובה: ההחלטה להגדיל או להקטין את אחוזי הנכות תלויה בהתרשמות של היושבים בוועדה ממצבך. כדאי לקבל ייעוץ מקצועי, מאחר שמדובר בוועדה שתקבע את גורלך.
  • הבן שלי בן 13 ואבחנו אותו עם PDD. פנינו לביטוח לאומי ואנחנו מחכים לזימון לוועדה רפואית. מה צפוי לנו בוועדה?
    תשובה: מדובר בוועדה הנמשכת בין 5-10 דקות, בה יושבים רופא מומחה ומזכיר ישיבה מטעם הביטוח הלאומי. יש להציג את הבעיה בצורה ממוקדת ולנצל את הזמן הקצר בדרך הטובה ביותר. מומלץ לקבל ייעוץ מקצועי והכנה מראש.
  • אני בן 56, עובד מדינה במשך שנים רבות. נאלצתי לקחת חופשת מחלה במשך חצי שנה, אך לפני חודשיים חזרתי למשרה מלאה. קיבלתי זימון לוועדה רפואית לאחר בקשת המעסיק שלי, משרד הבריאות. האם אני מחויב להגיע לוועדה? האם עליי להביא עורך דין?
    תשובה: חובתך להגיע לוועדה, אך אין חובה להביא עורך דין. עלייך לציין את כל הבעיות הרפואיות מהן אתה סובל ולספק את המסמכים הרפואיים הדרושים. בעקבות היעדרותך הממושכת, ניתן להגיש בקשה לפטור ממס הכנסה.
  • אני בן 19 וב-10 השנים האחרונות חייתי בפנימיות. אני סובל מדיכאון ופוסט טראומה ואני לא עובד כרגע, ולאחר ייעוץ עם פסיכיאטרית, היא חושבת שאני זכאי ל-65% נכות. האם יש אפשרות לקבל קצבה לצמיתות? אילו שאלות ישאלו אותי בוועדה רפואית?
    תשובה: הרופאים בוועדה הרפואית מגיעים להחלטה על בסיס המסמכים הרפואיים והופעתך. ההחלטה תלויה בחוות דעתו על הרופא. על מנת לקבל קצבת נכות כללית, יש להוכיח בעיה הסתגלותית חמורה באמצעות אישורי פסיכיאטר. יש גם להוכיח ביקורים תכופים אצל הפסיכיאטר. ייתכן שתקבל קצבה זמנית, בשל גילך הצעיר.
  • אמי עובדת בבית חולים וכתוצאה מעבודה פיזית, היא סובלת מבעיות שונות. לאחר שביקשה לעבור למשרה חלקית בגלל בעיות רפואיות, בית החולים זימן אותה לוועדה רפואית. מה מטרת הוועדה? האם ניתן להגיע עם עורך דין לוועדה?
    תשובה: זו ועדה רפואית לעובדי מדינה, שמטרתה לקבוע אחוזי נכות ולהחליט אם אמך תוכל להמשיך לעבוד או שתצא לפנסיית נכות מוקדמת. כן, ניתן להגיע עם עורך דין לוועדה.
  • מהי השפעתה של חוות דעת פסיכיאטרית בוועדה רפואית? האם ניתן לקבל קצבת נכות באמצעות חוות דעת פסיכיאטרית?
    תשובה: הרופאים בוועדה הרפואית מחויבים לקחת בחשבון את חוות הדעת, אך אינם מחויבים לקבל אותה. מאחר שמשלמים כסף כדי לקבל חוות דעת, לא כולם מאמינים שניתן להסתמך על דעה זו. חוות הדעת יכולה לעזור, אבל ההופעה בוועדה הרפואית היא הקובעת.
  • לפני כמה חודשים, לא הגעתי לוועדה רפואית שזומנתי אליה, שלמעשה חולקה לשלוש ועדות: פסיכיאטר, נוירולוג ורופא כללי. בזמנו היו לי רק 2 אבחנות, וכיום יש לי גם חוות דעת פסיכיאטרית. האם ייתכן שיזמנו אותי הפעם רק לוועדה אחת, לאחר שאגיש את המסמכים המעודכנים?
    תשובה: משך ועדה רפואית הוא בדרך כלל כ-5 דקות ויושב בה רופא מומחה אחד. לא ניתן לראות 3 רופאים באותה ועדה רפואית, אלא אם כן מדובר בוועדה רפואית לעררים.
  • האם זמן ההמתנה לוועדה רפואית הוא 3 חודשים? אם כן, למה? האם יש אפשרות לקצר את ההמתנה?
    תשובה: לאחר הגשת תביעה לביטוח לאומי, יש להמתין כ-3 חודשים. ייתכן שההמתנה תהיה קצרה יותר, אך זה תלוי בעומס המחלקה. ניתן לבקש לזרז את הוועדה הרפואית, במקרה שהמצב הרפואי חמור.
  • למה לאחר תקופת הזמניות מקבלים לוועדה רפואית שנייה כדי לקבוע אחוזי נכות, הרי המצב כבר השתפר? האם מי שעבר ניתוח לב זכאי לקצבת נכות לצמיתות?
    תשובה: מטרת הוועדה הנוספת היא להעריך שוב את המצב, ולפי זה, ייקבעו אחוזי נכות זמניים או לצמיתות, תלוי אם המצב הפיך או בלתי הפיך.
  • חלפו שבועיים מאז שהייתי בוועדה רפואית ועדיין לא קיבלתי את המסמכים הרפואיים מהוועדה. לאחר שביררתי, אמרו לי שאקבל העתק איבחון רפואי רק בסיום התהליך על החלטת נכות כללית. האם זה תקין או שעליהם לשלוח לי את המסמכים מיד לאחר הוועדה?
    תשובה: מלבד כמה סניפים ששולחים פרוטוקול מיד לאחר הוועדה הרפואית, לרוב נהוג לשלוח את כל הפרוטוקולים יחד בסיום התהליך.
  • איך מורכבת ועדה רפואית של המוסד לביטוח לאומי? אילו שאלות שואלים ואילו בדיקות מבצעים?
    תשובה: בוועדה רפואית יושב רופא מומחה בתחום התובע, ומזכירה שמתעדת את כל מה שנאמר במהלך הוועדה. השאלות והבדיקות משתנות בהתאם לתלונה, למצב ולמסמכים הרפואיים. יש להגיע לוועדה עם מסמכים המסכמים את מצבך הרפואי.
  • נקבעו לי 65% נכות זמנית ויש לי גם תו נכה זמני. מתי עליי לבקש ועדה רפואית נוספת? האם כדאי להמתין שתיקבע לי ועדה?
    תשובה: מומלץ להגיש בקשה להארכת הזכאות כחודשיים לפני שהיא מסתיימת. יש לצרף לבקשה מסמכים רפואיים שינמקו את הסיבה להארכה.
  • הוזמנתי להתייצב בפני ועדה רפואית בסניף ביטוח לאומי רחוק ממקום מגוריי. האם אני זכאית להחזר הוצאות על הנסיעות וכל הזמן שבזבזתי על חשבון עבודה?
    תשובה: כל מקרה לגופו, אך אם הנסיעה היתה רחוקה ונדרשת לבזבז שעות ארוכות על חשבון עבודה, תוכלי למלא טופס 743 בנושא תביעה לתשלום הוצאות אש"ל, נסיעה ושכר בטלה; כך ניתן לקבל החזר כספי של הוצאות תחבורה, אוכל, לינה והפסד זמן בעבודה. למידע נוסף קראו כתבה בנושא: טרטור מצדיק פיצוי כספי

  •  

    • לסיוע אישי בנושא ועדות רפואיות ומיצוי זכויות רפואיות, אנא צרו קשר באתר זכותי או התקשרו לצוות "זכותי" בטלפון 5520*
צרו קשר

אולי מגיע לך הרבה כסף!

מלא פרטיך ונחזור אליך בהקדם