זכויות רפואיות
ייתכן ומגיע לכם הרבה כסף! חייגו עכשיו 5520* או השאירו פרטים ונחזור אליכם

פגיעה בעבודה

פגיעה בעבודה היא פגיעה אשר נגרמת במהלך העבודה, בדרך לעבודה או בדרך חזרה ממנה.

פגיעה בעבודה יכולה להיגרם עקב תאונת עבודה או עקב מחלת מקצוע – מחלה הנגרמת כתוצאה מעיסוק מסוים. בין המחלות שיכולות להיחשב מחלות מקצוע ומפורטות בתקנות הביטוח הלאומי: ירידה בשמיעה, מחלות עור, צרידות ועוד.

גם פגיעה של עובד בזמן השתלמות או פעילות חברתית מטעם החברה, ובכלל באירועים בהם יש קשר ממשי והדוק למקום העבודה, יכולה להיחשב כפגיעה בעבודה. הכל תלוי בנסיבות המקרה והקשר לעבודה השוטפת.

במקרים של פגיעה בעבודה, יש להתייעץ עם גורם מקצועי ומנוסה, המכיר לעומק את התחום הרחב של טיפול בזכויות רפואיות. בחלק מן המקרים ניתן לקבל גמלת נכות בעבודה. תדרוך נכון על ידי גורם מקצועי חוסך זמן ומקל על הנפגע את התהליך ואת הבירוקרטיה הכרוכה בו. לפעמים מסמך אחד יכול להציל תביעה שלמה.

אל המוסד לביטוח לאומי יש לפנות ולדווח על הפגיעה תוך זמן סביר, ולכל היותר תוך 12 חודשים, אחרת זכות הנפגע לקבל חלק מההטבות או את כולן עלולה להישלל. חשוב להשיג את המסמכים הנכונים ולשמור על תיעוד האירוע. לאחר הכרת המוסד לביטוח לאומי במקרה כפגיעה בעבודה, ישלם המוסד לנפגע דמי פגיעה בגובה 75% מהכנסתו של הנפגע עד מקסימום 90 יום.

כדי לקבל את כל מה שמגיע במצב של פגיעה בעבודה, על הנפגע לפעול בצורה מסודרת ומאורגנת:

  • יש לתעד את נסיבות האירוע בכתב ובסמוך לפגיעה. עדויות של עובדים נוספים או עדי ראייה יכולים להקל על התהליך.
  • יש לגשת לרופא גם אם אין צורך בטיפול. לא תמיד ניתן לדעת שמדובר בפגיעה חמורה פרק זמן קצר לאחר התרחשותה. אסור להזניח, להסס או להמתין – יש לעשות זאת מיד.
  • בנוסף, תיעוד רפואי זמן קצר לאחר הפגיעה יהווה ראייה לטובת הנפגע מול הוועדה הרפואית. חשוב לציין מול הרופא המאבחן אתכם כי נפגעתם במקום העבודה, לבקש מהרופא לפתוח תיק "תאונה בעבודה" ולקבל טופס "תעודה ראשונית לנפגע בעבודה".
  • במקרה של תאונת דרכים על הנפגע לדווח באופן מיידי למשטרה ולציין את הקשר בין התאונה למקום עבודתו. גם כאן, ויתור על ה"תענוג" בפנייה למשטרה עלול לעלות לכם ביוקר.

בשלב הבא יש להחתים את המעסיק על טופס פגיעה בעבודה בל/250 (בל/טופס 283 לעצמאים) . בטופס זה מדווח המעסיק על הפגיעה. עם טופס 250 יש להגיע לרופאים המטפלים בפגיעה או במחלה על מנת לקבל מהם את אישורי המחלה לנפגע עבודה. יש לשמור על תיעוד של כל אישור רפואי, הפנייה, אבחון ומרשם. מומלץ לשמור גם על כל הקבלות המעידות על הוצאות שנגרמו עקב הפגיעה, כמו נסיעות, רכישת תרופות או עזרים מיוחדים, תשלום לרופא וכו'. חלק מן ההוצאות הללו יוחזרו לאחר קבלת האישור מביטוח לאומי.

אם פגיעה בעבודה גרמה לנפגע אובדן כושר עבודה והנפגע הוכר כנפגע עבודה על ידי ביטוח לאומי, יהיה זכאי הנפגע לסל הטבות מהמוסד לביטוח לאומי. אם הפגיעה גרמה לנפגע לנכות, יהיה זכאי הנפגע לקצבת נכות זמנית או קבועה, בהתאם להחלטת הוועדה הרפואית.


 

 

צרו קשר

אולי מגיע לך הרבה כסף!

מלא פרטיך ונחזור אליך בהקדם