טיפול בסוכרת – תרופות חדשות

ייתכן ומגיע לכם הרבה כסף! חייגו עכשיו 5520* או השאירו פרטים ונחזור אליכם

מחלת הסוכרת אמנם קיימת מימי קדם, אך רק בתחילת המאה העשרים החלו לגלות מהם הגורמים למחלה, ועד היום לא נמצאו טיפולים המרפאים סוכרת (מסוג 1). לאחרונה, התפתחו טיפולים חדשניים לסוכרת, שאמנם לא מרפאים את המחלה, אך מאפשרים איכות חיים טובה יותר לחולי סוכרת.


מחלת הסוכרת (בלעז: Diabetes) באה לידי ביטוי בשני סוגים שכיחים: סוכרתמסוג 2, הנובעת בעיקר מאורח חיים לא בריא, הכולל דיאטה שמנה וחוסר פעילות גופנית, וסוכרת מסוג 1 (סוכרת נעורים), הנובעת מהרס תאי הלבלב שתפקידם לייצר אינסולין ומהווה כ-10% ממקרי מחלת הסוכרת.

תרופה ישראלית המאטה את הרס תאי הבטא בלבלב

הטיפול הנפוץ בסוכרת מסוג 1 הוא זריקות אינסולין. היו נסיונות בעבר לפתח טיפולים חדשים לסוכרת נעורים במטרה לעצור את הרס תאי הלבלב, או לפחות להאט אותו, אך הניסיונות הללו לא צלחו. פרופסור ירון כהן ממכון ויצמן פיתח לראשונה ב-1994 תרופה הנקראת דיאפפ277 (DiaPep277), שאושרה לשיווק בשנים האחרונות. מטרת התרופה היא להשפיע על פעילות מערכת החיסון ולהאט את הרס תאי הבטא בלבלב.

תרופה זו נבדקה במשך שנתיים על חולי סוכרת מסוג 1 בלבד, והממצאים מעידים על הצלחתה. תפקוד תאי הבטא של החולים הנבדקים היה במצב טוב יותר, ולכן הסוכרת שלהם הייתה מאוזנת יותר. הטיפול ניתן בנוסף לאינסולין וניתן להזריק את התרופה כל 3 חודשים.


חוסמי SGLT2 – חוסמים את החלבון המעביר בכליה

תפקידו של חלבון זה, הנקרא Sodium Glucose Transporter, הוא ספיגת כ-90% מהגלוקוז המסונן בפקעית הכליה אל זרם הדם. מניעת פעולת חלבון זה גורמת לסוכר לעבור לשתן ללא ספיגתו בדם, ולכן מובילה להורדת רמות הסוכר בדם.

תרופות אלו, הנקראות חוסמי SGLT2, חוסמות רק את החלבון המעביר בכליה, ולא משבשות את פעולתו באיברים אחרים. המחקרים שבדקו תרופות אלו מעידים על ירידה ברמות הוסכר בדם, שיפור באיזון הסוכרת וירידה במשקל.

יש לקחת בחשבון שתופעות הלוואי הן הפרשת יתר של סוכר בשתן, השתנת יתר, עצירות, בחילות, שלשול ופטרת בנרתיק אצל נשים.


אפליקציות רפואיות לטיפול בסוכרת

בעקבות הטיפולים הרבים והמורכבים הנדרשים לטיפול במחלת הסוכרת, התפתחו אפליקציות שונות העוזרות לנהל את הטיפול. בין האפליקציות החדשות ניתן למנות:

  • מחשבונים לחישוב רמת האינסולין – מחשבים זאת לפי המצב הנתון, כלומר לפי כמות האוכל, ההתעמלות, השעה, המשקל והגיל.
  • אפליקציית גלוקוז (Glucose Buddy) – מתעדת את רמות הגלוקוז ומצליבה אותן עם האוכל, ההתעמלות והטיפול.
  • אפליקציית פחמימות וקלוריות (Carbs and Cals) – מודדות את כמות הפחמימות והקלוריות בכל מאכל.
  • אפליציות הסורקות ברקודים – האפליקציה תסרוק את הברקוד המופיע על המוצר ותציג את הערכים התזונתיים שלו.
  • חיישן גלוקוז – מתחבר למכשיר הסלולרי. לאחר דקירת האצבע, הדם ייכנס לחיישן, שיציג את התוצאות על המסך. החיישן ישמור את התוצאות ביומן מעקב. זו אפליקציה ישראלית הנקראת Dario.

סוגי אינסולין חדשים

  • תערובות אינסולין-אנלוג מוכנות מראש (NovoMix30 ו- Humalog Mix25) – אינסולין מסוג זה דומה יותר לאינסולין הפיזיולוגי הטבעי בגוף, לעומת סוגי אינסולין ישנים. התערובת ניתנת לחולי סוכרת פעמיים ביום, זריקה עם ארוחת הבוקר וזריקה עם ארוחת הערב. החידוש באינסולין זה הוא שילוב אינסולין-אנלוג מהיר הפועל באופן מיידי עם תחילת הארוחה לאיזון רמות הסוכר, ואינסולין-אנלוג הפועל בקצב מתון יותר ומווסת את רמות הסוכר בין הארוחות. כך, תערובת אינסולין זו מחקה את האינסולין הטבעי בגוף, המשתחרר ב-2 שלבים.
  • אינסולינים ארוכי טווח – מדובר באינסולינים חדשים שזמן השפעתם נמשך כ-24 שעות. לדוגמה, אינסולין Degludec, הנמצא בשלבי מחקר מתקדמים, מצמצם את כמות הירידות ברמת הסוכר בלילות. כמו כן, ניתן לקחת אותו בשעות שונות במהלך היום בגלל זמן השפעתו הארוך, לעומת אינסולינים קצרי טווח שיש לקחת בשעה קבועה.
  • אינסולין חדש לטיפול בסוכרת הריון – האינסולין השכיח לטיפול בסוכרת הריון, אינסולין NPH, הוא קצר טווח (משפיע עד 16 שעות) ומצריך כ-3 זריקות ביום. אינסולין חדש, הנקרא Levemir, המצריך כ-2 זריקות ביום, אושר לשימוש לאחרונה.

שיפור טיפולים קיימים

1) תכשירי GLP1 משופרים – גורמים לשחרור אינסולין מהלבלב כשרמות הסוכר גבוהות ומפחיתות את רמות הגלוקגון בדם. בנוסף, תכשיר זה מדכא תיאבון ולכן יעיל בהפחתה במשקל. על פי מחקרים, ייתכן שתכשיר זה יכול להאט את התדרדרות מחלת הסוכרת משום שהוא מגן על תאי הבטא בלבלב.

2) שיפור הספיגה של אינסולינים קצרי טווח, שהשפעתם אינה מיידית, ומתחילה כ-30 דקות לאחר ההזרקה. שימוש באינסולין מסוג זה מצריך הכנה מראש, מאחר שיש להזריק אותו כ-20 דקות לפני האוכל.
למטרת שיפור הספיגה, החלו לפתח שיטות ומכשירים שעדיין נמצאים בשלבי מחקר:

  • הוספת אנזים ההיאלרונידז לאינסולין – אנזים זה מפרק את החומצה ההיאלרונית בעור, הגורמת לצמיגות הרקמה, ובשל כך, מאיטה את ספיגת האינסולין.
  • הזרקת אינסולין בלחץ על ידי המכשיר Jet Injection – הלחץ משפר את ספיגת האינסולין, אך יוצר תחושת לחץ בזמן ההזרקה. יש לדעת איך לבצע שיטה זו בצורה נכונה, כדי שהאינסולין לא התפזר מחוץ לגוף.
  • חימום אזור ההזרקה על ידי מכשיר הנקרא Insupatch – החימום נמשך מעל ל-30 דקות החל מהזרקת האינסולין. החימום שיפר את הספיגה ב-30% ורמות הסוכר לאחר האוכל לא עלו.
  • מכשיר חכם המודד את הסוכר Smart SMBG – ממליץ על כמות האינסולין שכדאי לקחת ברגע נתון כדי לאזן את רמות הסוכר או להוריד אותן.

למידע נוסף על מחלת הסוכרת

לשאלות נוספות בנושא סוכרת, צרו קשר באתר או חייגו 5520*

מלות מפתח (למנועי חיפוש): סכרת, חולי סכרת, סוכרת הריון, סכרת הריון, טיפול בסוכרת

איך זה עובד

סובלים מבעיה רפואית, חליתם? נבחרת המומחים של זכותי הכוללת: רופאים, יועצי מס, רואי חשבון ויוצאי הביטוח הלאומי עומדת לרשותכם עד לקבלת המגיע לכם ממס הכנסה, ביטוח לאומי וחברות הביטוח.

1
פגישה ללא עלות

ניתן לקיים פגישה פרונטאלית באחד מסניפי החברה או טלפונית עם מומחה זכויות. הכל ללא עלות וללא התחייבות.

2
בניית תיק רפואי

אנו מסייעים ללקוחותינו להגיש תביעה המגובה בסיכום רפואי מקצועי וממצה המגדיל משמעותית את סיכויי ההצלחה.

3
הגשת התביעה

לאחר בניית התיק על ידי המחלקה המקצועית הכוללת: רופאים, מומחי זכויות ויוצאי הביטוח הלאומי מוגשת התביעה למוסד הרלוונטי.

4
הכנה וליווי עד הצלחה

וות המומחים שלנו ילווה את התהליך מתחילתו ועד סופו כולל דיווח שוטף, הנחיות לקראת הוועדות הרפואיות עד להצלחה.

לקוחות מספרים
מה לקוחות מספרים עלינו
צרו קשר

אולי מגיע לך הרבה כסף!

מלא פרטיך ונחזור אליך בהקדם